Under några veckor har vi jobbat med att göra påhittade nyhetsfilmer. Vi gjorde nyhetsprogrammen bordsvis och det var 4-5 personer i varje grupp . Det var 6 grupper och vi hade 5 lektioner på oss. Vi redigerade filmerna i Imovie. Först började vi med att bestämma vad nyheterna skulle handla om och sedan skrev vi manus. Vi behövde ha med en inrikes, utrikes, en lokalnyhet, en sportnyhet och vädret, men inget av det vi berättade behövde vara sant och vi fick skoja till det.

Det tar lite tid att hitta alla olika funktioner som finns i Imovie och vi har nu tittat och utvärderat våra filmer. Vi kan bli bättre på att få till bra ljud och hålla Ipaden stilla när vi filmar. Motljus är inte bra om man ska filma, för då ser man inte personen lika bra. Ett manus behövs för att det ska bli ett tydligt innehåll och vi får inte prata så fort. Vissa ljudeffekter är bra och andra fungerar sämre. Det är också bra om vi inte pratar om personer som finns på riktigt.

Vi kommer att göra en ny film tillsammans i klassen med bättre kvalitet och riktiga nyheter. Alla grupper får då göra varsitt inslag.

Här är våra övningsfilmer: